Nog één maand tot laatste IPv4-blok

De RIPE NCC heeft laten weten dat ze in de eerste fase zitten, voordat het laatste /8-blok wordt bereikt. Volgens de organisatie komt dat overeen met ongeveer één maand aan uitdelen van IPv4-adressen (4,134,976).

De organisatie past daarom enkele procedures aan. Zo werken hun ‘IPRAs’ nu in paren, om er voor te zorgen dat alle aanvragen efficiënt, eerlijk, consistent en transparant worden behandeld. Ook past RIPE de ‘call back procedure’ aan. Er wordt alleen nog contact opgenomen met aanvragers die met hun aanvraag vooraan in de aanvraag-rij staan. Dit moet behandeling in de juiste volgorde garanderen.

Bij het uitdelen van IPv4-adressen uit de ‘free pool’ van de RIPE NCC, ontvangen aanvragers mogelijk verschillende kleinere prefixes, die bij elkaar met de grootte van een verzoek overeenkomen.

Verder pas de organisatie de quarantaine periode aan voor teruggegeven v4-adressen. Meer informatie is te vinden in dit bericht. Ook zal vanaf vandaag dagelijkse een update worden gegeven in een ‘Available IPv4 Pool Graph’.